Nieuwe rollen binnen het bestuur!

Goed nieuws! Vanaf komend seizoen gaat het bestuur er anders uit zien. Zo zijn alle rollen weer vervuld!

Laura Schaffers wordt secretaris

Zoals we allemaal weten is Jan-Thijs Ouwens de nieuwe voorzitter van R.K.S.V. Ulysses. Daarom kwam zijn functie als secretaris vrij. Deze wordt vanaf het nieuwe seizoen vervuld door Laura Schaffers! De afgelopen jaren heeft zij al enorm veel voor de voetbalclub betekend, in haar rol als vrijwilligerscoördinator en nog veel meer daaromheen. Als secretaris zal ze vanaf nu onderdeel zijn van het geheel nieuw dagelijkse bestuur, bestaande uit: Jan-Thijs Ouwens (voorzitter), Danny Schevelier (penningmeester) en Laura zelf (secretaris).

Julia van Schijndel wordt vrijwilligerscoördinator

Doordat Laura nu de rol van secretaris op zich heeft genomen, komt haar functie als vrijwilligerscoördinator vrij. Deze gaat vervuld worden door Julia van Schijndel. Met deze functie proberen we de afstand tussen bestuur en vrijwilligers verkleinen. Dit sluit goed aan op een aantal activiteiten waar Julia al betrokken bij is namens Ulysses, zoals Beleef Megen. Naast vrijwilligerscoördinator, blijft Julia ook de communicatietaken uitvoeren.

Danny en Julia moeten nog officieel benoemd worden door de Algemene Ledenvergadering in september.

JUBILEUMWEEKEND ULYSSES

Dit weekend is het zover: ULYSSES VIERT HAAR JUBILEUM 🤩🤩 Hierbij nog even een kleine opfrisser van wat er allemaal te doen is. Ben jij erbij?

Vrijdag 10/06 (vandaag)

  • 20.00u: Tent open
  • 20.30u: Start pubquiz met wel 34 teams (!!) + gezellige naborrel (tot 01:00u)

Zaterdag 11/06

  • 09.30u: Toernooi voor de VITA-jeugd, inclusief heerlijke lunch
  • 15.00u: Jubileumreceptie (iedereen is welkom om stil te staan bij ons jubileum)
  • 20.00u: FEEST! Met coverband NOAH en Danny Panadero heffen we het glas op ons jubileum. Het wordt één groot feest. Nog geen kaartje? Koop deze dan nu nog via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/rksv-ulysses-jubileumweekend Tot 01:00u feesten we erop los!

Zondag 12/06

  • 10.30u: We starten met een katerontbijt voor de teams van het voetbaltoernooi
  • 11/15u: Start jubileumtoernooi. Ongeveer 15 teams gaan de strijd met elkaar aan om de jubileumtitel! Dit duurt tot ongeveer 15.00u en daarna sluiten we de dag feestelijk af met DJ Stef Lagarde

Zo, genoeg te doen voor iedereen! Wil je nog meer lezen? Klik dan HIER. Zien we jou dit weekend? 🎉🎉⚽⚽

SSA/SJO Vita officieel aangevraagd

Gisteren, op 24/05, is het formulier voor de aanvraag van SSA/SJO Vita, de samenwerking tussen Ulysses Megen en SBV Haren, ondertekend richting de KNVB gegaan. Dat betekent dat de samenwerking snel officieel zal worden.

Vita start volgend seizoen met zeven elftallen: een goed gevulde selectie van twee elftallen, drie lagere seniorenelftallen, een veteranenelftal en een dameselftal.

Inmiddels zijn op de achtergrond de voorbereidingen voor de SSA/SJO in volle gang. Daarnaast wordt er ook een start gemaakt met een fusievoorstel. De commissie die de fusie gaat voorbereiden wordt opgestart en dat is het vertrekpunt voor het voorstel, dat hopelijk over maximaal twee seizoenen voorgelegd kan worden aan de leden!

Biljartvereniging De Vriendschap op D’n Heuvel

Biljartvereniging De Vriendschap uit Megen zal volgend seizoen op onze accommodatie gehuisvest worden. Nadat Herberg de Mulder vorig jaar veranderde in Cafetaria de Nozems, moest De Vriendschap op zoek naar een nieuwe locatie. Zij zitten nu tijdelijk in Oijen, maar dit is geen oplossing voor de lange termijn. Inmiddels zijn Ulysses en de Vriendschap meermaals in gesprek geweest en heeft het bestuur van Ulysses besloten dat ze hartstikke welkom zijn op D’n Heuvel. Zodra het bestuur en de leden van De Vriendschap akkoord zijn gegaan, kan de samenwerking afgetrapt worden! Wij kunnen niet wachten op deze samenwerking! #vitalevereniging

De Vriendschap

De Vriendschap is een biljartvereniging uit Megen. Zij doen met vijf teams mee aan de bondscompetitie in het KNBB District Oss, maar ze zijn ook zeer actief met een onderlinge competitie. Daarbij strijden vier teams tegen elkaar om het teamkampioenschap van De Vriendschap.

Wij zijn op zoek naar: trainer/coach vrouwen 1

Voor volgend seizoen 2022-2023 is het vrouwenteam van ST SBV/Ulysses op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer (m/v). Deze leergierige, enthousiaste groep speelt sinds 2016 als samengesteld vrouwenteam van de voetbalverenigingen SBV (Haren) en Ulysses (Megen) in de 5e klasse (zondag) en trainen op maandag- en woensdagavond*. 

Bij interesse en/of meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marco van Schijndel (06-21228559).

*Voor komend seizoen staan deze trainingsavonden nog niet helemaal vast!

Geen Odyssee in maart

Helaas zit er deze maand geen Odyssee in jullie mailbox. In verband met studiedrukte, hebben we in maart geen tijd (gehad) om te schrijven, interviewen en vormgeven. Heb je zelf nog een stukje/wedstrijdverslag/foto die je graag online terug wil zien? Stuur dan een mailtje naar juliamegen@gmail.com en dan wordt deze op social media/de website geplaatst.

Groetjes,
Anouk Loeffen en Julia van Schijndel

Maikel Maas eerste trainer SSA VITA!

Maikel Maas wordt de nieuwe trainer van SSA VITA, de samenwerkende seniorenafdelingen van SBV Haren en Ulysses Megen. Momenteel is Maas nog actief als trainer van het tweede elftal van Margriet. Maas is een verbinder, die ook naar de mens in de speler kijkt in plaats van alleen naar de voetballer. Daarnaast heeft hij oog voor de groepsdynamica, waar hij ook aandacht aan schenkt in zijn werk. De besturen van Ulysses en SBV zijn dan ook blij met hem als nieuwe trainer en verwachten dat hij de ideale persoon is om, samen met de rest van de vereniging, de SSA tot een succes te maken!

Nieuwe bestuursleden!

Het bestuur komt er per direct anders uit te zien. Hieronder lees je er alles over:

Yannick Kiffen stopt na dit seizoen als penningmeester, Danny Schevelier volgt hem op

Tijdens de laatste bestuursvergadering van 2021 heeft Yannick helaas aangegeven dat hij na dit seizoen stopt als penningmeester bij Ulysses. Hij kiest voor een andere stap in zijn carrière en daar past het penningmeesterschap niet bij. Uiteraard zijn wij Yannick erg dankbaar voor zijn inzet!
We hebben inmiddels ook al een opvolger gevonden. Niemand minder dan Danny Schevelier is vanaf de zomer van 2022 de nieuwe penningmeester bij Ulysses. Daar zijn we erg blij mee! Danny is helemaal thuis in de cijfers, dus wij zijn er van overtuigd dat we met hem een ideaal bestuurslid hebben. Danny sluit per direct aan bij het bestuur en zal de komende tijd van Yannick de zaken overgedragen krijgen. Blijf voor je financiële vragen nog wel Yannick benaderen.

René Driessen nieuw bestuurslid: coördinator sportpark

Sinds het vertrek van Ralph Vestering afgelopen zomer als kantinebeheerder, was de kantine niet meer vertegenwoordigd in ons bestuur. Inmiddels zijn er verschillende vrijwilligers opgestaan die samen met het personeel zorgen voor een draaiende kantine. Maar een coördinator/aanspreekpunt ontbrak. Met ingang van direct is René Driessen bestuurslid en wel als coördinator sportpark! Dit is een nieuwe rol in het bestuur en heeft als belangrijkste doel om als aanspreekpunt te fungeren voor verschillende zaken in en rond de kantine. Doordat er steeds meer partijen gebruik maken van ons sportpark en omdat er (onder andere door de coronapandemie) steeds meer maatwerk moet worden geleverd in de kantine en ons sportpark, was er behoefte aan een centraal persoon die hiervoor het aanspreekpunt kan zijn. Met zijn betrokkenheid bij Ulysses en Megen vinden wij René hier de ideale persoon voor.

Samenwerking SBV en Ulysses

Vanaf het seizoen 2022-2023 gaan SBV en Ulysses de samenwerking verder uitbreiden. Na het oprichten van de SJO in 2015, de al langere succesvolle samenwerking bij het vrouwenelftal en sinds dit seizoen de eerste ST bij de heren, wordt deze samenwerking gevolgd door het oprichten van een SSA (Samenwerkende Senioren Afdeling). Hierbij zullen alle seniorenelftallen, evenals de jeugdelftallen, voetballen onder de vlag van VITA. De SSA gaat beide sportparken evenredig gebruiken voor trainingen en wedstrijden, zoals dit ook bij de SJO gebeurt.

De SSA is een stap verder richting de fusie. In principe is een SSA voor 3 jaar, waarna het de bedoeling is dat SBV en Ulysses op zullen gaan in een nieuwe vereniging. Tot die tijd blijven de moederverenigingen bestaan. De SSA betekent niet automatisch dat deze worden opgeheven, daar is altijd nog de stem van de Algemene Ledenvergadering voor nodig. De SSA spreekt wel heel sterk de intentie uit om daadwerkelijk te gaan fuseren in 2025.

Voordat de SSA van start kan, hebben de besturen nog een hoop werk te verrichten. Er zijn nog veel vragen, ook voor ons als bestuur. Toch is er voldoende basis om nader tot elkaar te komen en deze plooien glad te strijken. Dit geldt natuurlijk nog sterker voor de fusie. Het streven is dat er in 2024 een fusievoorstel ligt.

De besturen zijn enthousiast over deze nieuwe vorm van samenwerken, omdat het deze de kans biedt verder naar elkaar toe te groeien als verenigingen. We kunnen ons echter ook voorstellen dat het voor vragen zorgt, daarom nodigen we jullie uit voor een inloopavond op donderdag 13 januari van 19.30 tot 21.00 uur waar deze vragen gesteld kunnen worden of waar je als lid je gedachten kunt delen met het bestuur. De inloopavond kent geen programma, dus iedereen kan binnenlopen wanneer het schikt. Mocht je verhinderd zijn op dat moment, dan staat het je natuurlijk ook vrij contact te leggen met een van de bestuursleden.