Ferry en Hein stoppen als bestuursleden

Ferry Witsiers en Hein de Leeuw stoppen aan het einde van dit seizoen als bestuursleden bij Ulysses. 

Voor Ferry geldt dat hij, na 7 jaar jeugdcoördinator te zijn geweest, het tijd vindt voor nieuwe en frisse ideeën in het bestuur. Gelukkig blijft hij wel betrokken bij het jeugdbestuur, dus blijft zijn ervaring behouden voor Ulysses en VITA. Daarnaast is Ferry ook nog te bewonderen als jeugdleider. 

Hein heeft zes jaar in het bestuur gezeten als kantinebeheerder. Ook hij vindt het een mooi moment om het stokje over te dragen. Gelukkig raken we ook Hein niet definitief kwijt bij Ulysses, hij wil zich graag blijven inzetten voor het netjes en op orde houden van onze hele accommodatie. 

Wanneer de mogelijkheid er weer is, nemen we uitgebreider afscheid van Ferry en Hein. Ook hebben we nog een afscheid tegoed van Stefan, die afgelopen zomer zijn taken over heeft gedragen.

De taken van Hein als kantinebeheerder worden vanaf de zomer overgenomen door Ralph Vestering. Ralph zit al in het bestuur, waar hij nu de taak heeft als seniorencoördinator. Vanaf de start van seizoen 2021/2022 is hij dus de nieuwe kantinebeheerder. Hier zijn we erg blij mee! Dit betekent wel dat hij zijn taken voor de senioren overdraagt aan iemand anders. 

We zijn als bestuur dus op zoek naar een nieuwe jeugdcoördinator en een nieuwe seniorencoördinator. Hierover zijn we in overleg met elkaar en hopelijk hebben we op korte termijn twee opvolgers gevonden.

Sportieve groet en blijf gezond,
Bestuur Ulysses

Onder de 27 jaar? Je mag weer!

Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Op dinsdag 23 februari maakten premier Rutte en minister de Jonge nieuwe regels omtrent sporten bekend!

Vanaf 3 maart wordt deze uitzondering verruimt. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar (tot 27) mogen dan onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij sportaccommodaties.

Wat betekent dat voor ons?

Per 3 maart gaat er weer volop getraind worden door de jongeren van 18 t/m 26 jaar. Heren 1 en 2 en Dames 1 pakken de trainingen weer op. Ook bij VITA pakken alle teams de draad weer op. JO19-1, JO19-2 en MO19-1 trainden de afgelopen tijd namelijk ook nog niet.

De trainingen zullen er misschien wat anders uitzien, want helaas zijn niet alle teamleden jong genoeg om mee te mogen trainen.

Regels op een rijtje

 • Er wordt geen competitie gespeeld;
 • De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren;
 • Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis;
 • Er zijn GEEN toeschouwers toegestaan.

Vitale Vereniging: deel 3!

Beste betrokkenen,

Graag nodigen wij u uit voor de online bijeenkomst op donderdag 11 februari van 19:30u tot 21:00u. Dit is het vervolg op de bijeenkomst voor Megense verenigingen van 18 januari jl. Daar waren toen een flink aantal Megenaren aanwezig en zijn er een aantal goede ideeën ontstaan voor een betere onderlinge samenwerking. Tijdens een interactieve bijeenkomst willen we deze ideeën graag samen verder uitwerken.

Doel van de avond

Tijdens de bijeenkomst willen we een verdiepingsslag maken op de ideeën om de onderlinge samenwerking te versterken en uit te breiden. Dit gaan we o.a. doen op basis van onderstaande vragen:

 • Hoe kunnen we samen de jeugd en jongeren in Megen meer laten bewegen?
 • Hoe kunnen we samen de inactieve Megenaren meer laten bewegen?
 • Hoe kunnen we met elkaar de (sport)accommodaties meer gebruiken en beter benutten?
 • Welke (sport)activiteiten kunnen we gezamenlijk in Megen nog meer organiseren?

Neem betrokken Megenaren mee!

Wij willen graag een grotere groep Megenaren bereiken om te komen tot meer ideeën en groter draagvlak voor de onderlinge samenwerking. Wij vragen u daarom om tenminste één of twee betrokken Megenaren mee te nemen om tijdens deze avond mee te denken.

Locatie

Digitale bijeenkomst via Microsoft Teams.

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail naar stef@sport-expertise-centrum.nl. Gelieve dit uiterlijk dinsdag 9 februari te doen. Graag ontvangt Stef ook de namen en emailadressen van de andere betrokken Megenaren die deelnemen.

Archief Team - Pagina 3 van 4 - Sport Expertise Centrum

Indien jullie nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat graag!

Osse Sportawards: Stimuleringsaward gewonnen!

Afgelopen jaar hebben wij een stimuleringsbudget ontvangen om mee te werken aan het Osse Sportakkoord. In januari moesten we een vlog insturen waarin we vertelden hoe we ons stimuleringsbudget hebben besteed het afgelopen jaar. Hiermee maakten we kans op Sportakkoord Stimuleringsaward.

Vanavond, op 25 januari, werd deze uitgereikt. En yes: we hebben gewonnen! We zijn erg blij en kunnen met de gewonnen cheque weer heerlijk doorpakken! Zodat RKSV Ulysses voor altijd jouw club kan blijven.

Klik hieronder op de hyperlink om onze video te zien:

Sportakkoord Stimuleringsbudget RKSV Ulysses – YouTube

Het jubileumfeest gaat NIET door

Helaas hebben we er voor moeten kiezen om ons jubileumfeest te cancelen. Deze zou eigenlijk plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni 2021, maar dit is te snel om een volledig veilig feest te kunnen organiseren voor jullie.

We balen enorm, maar we laten ons jubileum niet zomaar ons voorbij gaan. Daarom staat de nieuwe datum al vast: 10, 11 en 12 juni 𝟮𝟬𝟮𝟮

Tot snel allemaal en blijf gezond

Super uitslag Rabo Clubkas

Dankjewel allemaal, 100 mensen hebben op ons gestemd!

Met de meeste stemmen van Megen, mogen wij €512,- ontvangen. Nogmaals dank aan alle stemmers. We gaan het bedrag heel mooi besteden aan terrasmeubilair, trainingsmateriaal en betere ballen.

Leuk feitje: Stichting Jeugdbelangen, die al een tijdje gevestigd is in onze kantine, hebben een prachtig bedrag van € 507,28 opgehaald. Gefeliciteerd!

Maatregelen RIVM

Zoals iedereen gisteren heeft gezien, hebben de maatregelen ook betrekking op sport. Voor ons betekent dit het volgende:

 • Alle competities van VITA liggen stil. Jeugd t/m 17 jaar mag wel trainen en onderling wedstrijden spelen. Tegen een andere vereniging oefenen is niet toegestaan.
 • Alle wedstrijden van de mannen (35+, 3, 2 en 1) en de dames gaan niet door. Zij mogen ook niet trainen.
 • De kantine en de kleedkamers (+douches) zijn dicht.
 • Ouders van VITA langs de lijn, bij trainingen en onderlinge wedstrijden, is verboden